Δημοσκόπηση

Ποιά είναι η γνώμη σας για το Paintball ;
 

Πρόγραμμα

<<  Φεβρουάριος 2018  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    
Είδη Paintball. PDF Εκτύπωση E-mail

Το RECBALL (Recreational Paintball εν συντομία) σημαίνει ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ και περιλαμβάνει όλα εκείνα τα είδη και τις μορφές που έχει πάρει το Paintball από τότε που ξεκίνησε μέχρι σήμερα εκτός του Speedball.
Το Woodsball (δάσος), Urbanball (πόλεις), Snowball (χιόνι), σενάρια φαντασίας, τακτικά σενάρια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος, ανήκει στην κατηγορία αυτή, πάντα όμως τηρώντας τους βασικούς κανόνες ασφαλείας.
Δεν υπάρχουν περιορισμοί στα ρούχα ή στα markers και η χρονική διάρκεια, των παιχνιδιών, μπορεί να είναι από μερικά λεπτά έως και μέρες ολόκληρες.
Το Rec Ball λοιπόν είναι ολοζώντανο και είναι εδώ για να ενθουσιάζει παλιούς και νέους παίκτες, με μόνο περιορισμό την φαντασία τους.

Το SPEEDBALL είναι η αγωνιστική μορφή του Paintball όπως εξελίχθηκε στα χρόνια που πέρασαν. Παίζεται σε πεδία με συγκεκριμένες προδιαγραφές, διαστάσεις και φουσκωτά εμπόδια και έχει εξελιχθεί τόσο ώστε τα τελευταία 5-10 χρόνια να υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες.
Οι κανονισμοί είναι αυστηρότατοι είτε πρόκειται για τα markers, τα ρούχα και την συμπεριφορά, είτε για την γενικότερη εικόνα του παιχνιδιού.
Αυτό με την σειρά του οδηγεί τις εταιρίες του χώρου να αναπτύσσουν συνεχώς νέα υλικά και εξοπλισμό για να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις του παιχνιδιού και των παικτών.
Το ίδιο το παιχνίδι είναι πιο γρήγορο και ανταγωνιστικό, χρησιμοποιούνται μόνο ημιαυτόματα markers και η τελευταία εξέλιξή του είναι το X-Ball, πιο γρήγορο, πιο απαιτητικό και πιο εντυπωσιακό από ποτέ, με την αδρεναλίνη των παικτών και των θεατών να φτάνει στα ύψη.

Στα είδη χρωματοσφαίρισης υπάρχει και το MIL/SIM (military simulation). Η ολοένα αυξανόμενη διεθνώς ζήτηση για ρεαλιστικότερα παιχνίδια ,έχει οδηγήσει στην ραγδαία εξέλιξη του mil/sim.
Σε αυτήν την μορφή , το paintball προσφέρει ότι ρεαλιστικότερο έχει την δυνατότητα να βιώσει ένας παίκτης paintball. Τα σενάρια διαμορφώνονται σε χώρους όπως δασικές εκτάσεις, κτίρια κλπ. Ο αριθμός των παικτών ποικίλει αναλόγως των σεναρίων.
Η προσομοίωση ρεαλιστικών συνθηκών μάχης δεν αποτελεί τίποτα άλλο από ένα ακόμα είδος άθλησης του paintball. Οι κανόνες ασφαλείας εντός και εκτός των χώρων διεξαγωγής των σεναρίων είναι στον ύψιστο βαθμό. Τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται, κατασκευάζονται με σκοπό την αποκλειστική και μόνο χρήση για paintball.
Αναπτύσσεται το αίσθημα της συναδελφικότητας και της συνεργασίας, μα πάνω απ’ όλα, η έννοια του FAIR PLAY.

 

 
 
Αρχική
Ιστορία του Paintball
Τι είναι το Paintball
Είδη Paintball
Συμβουλές για καλό Παιχνίδι
 
Είναι ασφαλές;
Πίστες
Σενάρια
Παροχές
Πως θα έρθετε
 
Περιγραφή εξοπλισμού
Τι να φορέσω;
Τιμοκατάλογος
Galleries
Επικοινωνία